torstai 17. joulukuuta 2015

Vaalea glögisiirappi

Tein pikkujouluihin vaaleaa glögisiirappia, josta sitten keittelin valkoviinin kanssa glögiä vieraille. Glögi maistui vieraille ja myös isäntäväelle, joten tein uuden satsin siirappia jouluksi. Siirappi on todella helppo valmistaa.




1 litra omenamehua
1 dl sokeria
pätkä vaniljatankoa
5-7 neilikkaa
2 kanelitankoa
3 tähtianista
hitunen inkivääriä
hitunen kardemummaa

Kaada mehu kattilaan, lisää mehuun sokeri ja mausteet. Anna seoksen kiehua kokoon noin 40 minuuttia. Keittämisen jälkeen siivilöi juoma pulloon (pulloon voi lisätä kanelitangot) ja säilytä siirappia jääkaapissa.

Kun haluat nauttia glögiä, keitä 1/3 siirappia ja lisää siihen 2/3 valkoviiniä. Lämmitä seosta vielä hieman viinin lisäämisen jälkeen.

Juotko mieluummin vaaleaa vai tummaa glögiä? Onko sinulla jokin luotto-ohje glögin tekoon?

2 kommenttia :

  1. Kuulostaa herkulliselta! :) Mun makuun moni kaupan glögi on turhan makeaa, ja olenkin miettinyt että pitäisi maustaa mehua itse niin sokerin määrää voisi säädellä omaan makuun sopivaksi. Parasta on, kun kaupan glögin sekaan laittaa vähän punaviiniä, ja sokerin maku häviää.

    -Ruut

    VastaaPoista
  2. Erittäin vakava lainatarjous

    Hei
    Olen Simon Durochefort, myönnän lainoja jokaiselle tietylle henkilölle, yritykselle ja yhdistykselle erottamatta rodusta ja maanosasta innokkaasti seuraavien perusteiden mukaisesti:
    Summan valinta: 5 000 - 20 000 000 €.
    Takaisinmaksuaika: 1 - 20 vuotta.
    Palautus on 3 tyyppiä: kuukausittain, vuosittain tai yhden kerran.
    Vuotuinen korko: 3% lainan määrästä.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista