maanantai 14. joulukuuta 2015

Kymmenen yötä jouluun...

Joulukuu on mennyt ihan hurjaa vauhtia ja tuntuu, etten ole ehtinyt tehdä kovin paljon valmisteluja joulua varten. En kuitenkaan ota kauheaa stressiä, sillä tällä viikolla minulla on aikaa tehdä jouluostoksia ja leipoa. Joulukorttien kanssa meinasi tulla taas kiire, vaikka ne olivat jo todella ajoissa tehtynä. En vaan saanut aikaiseksi kirjoittaa tervehdyksiä niihin, mutta perjantaina vihdoin hoidin senkin homman.

Joulukuusi vuosimallia 2014

Leipomisen lisäksi ajattelin tehdä joitakin jouluruokia myös kotiin. Halusin ehdottomasti porkkana- ja lanttulaatikkoa, joten olen valmiiksi keittänyt sekä porkkanat että lantut ja muusannut ne. Laitoin soseet pakkaseen. Näin voin melko nopeasti tehdä laatikot, kun siltä tuntuu.

Kotona on melko jouluista, koristeita ja valoja on monessa paikkaa. Ennen joulua pitäisi vielä hieman tarkemmin siivota, jotta joulupyhinä olisi mukava löhötä ihan rauhassa. Eilen kävimme ostamassa joulukuusen alusmaton, latvatähden, kuusenjalan ja valot. Nyt olen pohtinut, että milloin kuusi haettaisiin. Haluaisin kuusen mahdollisimman nopeasti, mutta toisaalta pelkään, että se ehtii varista ennen joulua. Vaikeita päätöksiä!

Keskiviikkona menemme äidin kanssa käymään päiväristeilyllä Tallinnassa, josta toivon löytäväni joitakin joululahjoja. Lahjojen suhteen olen kyllä ollut tänä vuonna ihan toivoton, sillä en ole hankkinut yhtäkään lahjaa vielä kokonaan. Monet lahjat ovat kuitenkin jo tiedossa, joten vain niiden hommaaminen tai tekeminen on edessä.

Melkoista tohinaa saattaa olla tämä viikko, mutta toivon haluan myös ehtiä nauttia tunnelmasta. On ihanaa istua kynttilöiden valossa sohvalla glögiä juoden ja katsoa telkkarista esimerkiksi jotain sarjaa tai elokuvaa. Tällä viikolla voisi kyllä joku ilta katsoa jonkun jouluelokuvan. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti