sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Piparkakkutalo

Tänä vuonna halusin tehdä piparkakkutalon ajoissa ja olinkin laittanut aikarajaksi tämän viikonlopun pikkujoulut. Tiistai-iltana kävimme hakemassa kaupasta valmista piparitaikinaa ja teimme pienen tulostusreissun, sillä meillä ei kotona ole ollut moneen vuoteen enää tulostinta (tulostin olisi kyllä välillä kätevä, mutta sitä tarvitsee nykyään niin harvoin). Kotona aloimme leikata kaavoja, jonka jälkeen päästiinkin jo leipomaan ja koti täyttyi ihanasta piparin tuoksusta.

Monena iltana piti alkaa koristella taloa, mutta aina tuli jotain muuta tekemistä (esimerkiksi tonttujen askartelu ;) ). Torstaina viimein ehdin tehdä pikerin ja aloin koristelun. Koristeluun meni kyllä melko paljon aikaa, mutta olen oikein tyytyväinen tämän vuoden tuotokseen. Koristelun jälkeen kasasin talon sulalla sokerilla ja poltin taas yhden sormeni sokeriin, joka tuntuu jo joka vuotiselta perinteeltä.

Vielä pattereilla toimivat valot talon sisään ja talo paraatipaikalle pianon päälle. Piparitaiteilu on kyllä kivaa. Tämän vuoden talon kaavat löytyivät kätevästi Mansikkamäki -blogista, josta löytyy myös muihin piparirakennelmiin kaavoja ja muita hyvä pipariohjeita, kuten sopivan pikerin ohje.


Talo tuoksuu ihanalle

Tehdäänkö teillä piparitalo vai kenties jokin muu piparirakennelma? 


Tunnelmallista toista adventtia ja hyvää itsenäisyyspäivää!

4 kommenttia :

 1. Aivan ihana piparitalo! Tein tänä vuonna joulureen piparista.
  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin olen tehnyt joitakin vuosina piparirekiä sekä kotiin että äidin kummilapsille. Ovat kivoja, kun kyytiin saa laittaa karkkeja. :)

   Poista
 2. Tuossa piparitalossa on todellakin tyyliä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olin iloinen, kun löysin valmiit kaavat Mansikkamäki-blogista. :)

   Poista